Upozorenje Kako bismo vam omogućili najbolji korisnički doživljaj naših stranica, koristimo kolačiće. Ako nastavite pregledavati ovu stranicu, smatramo da pristajete na upotrebu kolačića. U redu

YumiYum napredni sustav ocjenjivaja

Ocjenjivanje proizvoda koje je omogućeno korisnicima često nas može dovesti u zabludu. Ukoliko se nešto loše dogodilo ne znači da se treba okriviti odmah cijeli restoran, upravo zato je važno postaviti sustav za ocjenjivanje na kvalitetan način!

 

Mi smo u YumiYum vrlo ozbiljno shvatili komunikaciju između korisnika i vlasnika restorana, te njihovu opciju da podijele svoje iskustvo s ostalima i time daju pregled, kakva očekivanja mogu imati drugi korisnici. Zadovoljstvo korisnika na žalost nije uvijek savršeno i korisnici se neće obraćati u superlativima, no opet, za nas je bilo iznimno važno omogućiti ostalim sudionicima da iz niza opcija ocjenjivanja mogu razaznati što je zapravo uzrokovalo nezadovoljstvo korisnika.

Za nas je u razvoju ovog modula svakako lajtmotiv bio činjenica da razdvojimo i sudionike u restoranskim procesima, tako npr. ako neki restoran radi savršene obroke, ali jednostavno kasni dostava, onda nam je želja omogućiti da su korisnici svjesni da niska ocjena ide dostavljaču, a ne cjelokupnom restoranu. Također neljubazan konobar ne bi trebao narušiti dojam o kvaliteti hrane, ambientu i slično. Upravo zbog toga smo uveli sustav ocjenjivnja koji razdvaja takve stvari i kreira neku prosječnu ocjenu na kraju svih izraženoh dojmova.

Iako su nas u razvoju ovog modula mnogi savjetovali da ne otvaramo mogućnost da restorani odgovaraju na poruke korisnika, opet, smatram da je to loše. Jer sve je to marketing i na kraju krajeva, iz odgovora voditelja ili vlasnika vrlo lako se može razaznati koliko profesinalno postupaju, čak i ako je neki nastali problem posrijedi, jer za svaki problem, postoji i rješenje.

Također ne smijemo zaboraviti da će u silnoj konkurenciji restorana biti i zlonamjernih komentara. Srećom tu smo doskočili na dva načina, prvi je svakako činjenica da komentirat mogu samo oni koji su doista napravili narudžbu preko YumiYum aplikacije, a drugo što smo uveli sustav da korisnici mogu i međusobno odobravat (like) i osporavat (dislike) postove zlonamjernika, pa čak i ako nisu pisani u zloj namjeri, ali ostatak ne dijeli mišljenje s lošim osvrtom.

Sveukupno sustav ocjenjivanja zapravo treba biti svojevrstan i edukativan element, voditeljima i vlasnicima ugostiteljskih objekata da porade na kvaliteti svoje ponude, uslužnosti, namirnicama, kvaliteti kuhanja i sl, a korisnicima daje vrlo edukativnu informaciju gdje i kako pojesti ili popiti kvalitetno u ugodnom ambientu, što je svrha ugostiteljstva.

Stoga ocjenjujte svoja iskustva kvalitetno i odgovorno, upravo kako bi drugi korisnici znali što je dobro ili loše, bazirano na vašim osobnim iskustvima.

Komentari

Fenomenalno ste to rješili. Za korisnika puno konkretnije da zna procijeniti kvalitetu i što može očekivat od restorana. Svaka čast!
Novi post
 

Ostanite s nama u kontaktu


Šaljemo najbolje ponude na vaš mail